Asya borsaları haftaya kazanımlarla başladı

Asya Pasifik bölgesinde hisse senetleri haftaya Hong Kong öncülüğünde kazanımlarla başladı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Asya hisse senetleri Pazartesi günkü işlemlerde Hong Kong'da yüzde 2'den fazla kazanım kaydeden Hang Seng endeksi öncülüğünde çoğunlukla alış ağırlıklı bir seyir izledi.

Singapur ve Sidney'de Kovid-19 kısıtlamalarının gevşetilmesine yönelik düzenlemeler özellikle seyahat hisselerini destekledi.

Avustralya’nın en büyük kenti Sydney’de 107 gün süren tam kapanma bugün son erdi. Yeni Güney Galler (NSW) Eyalet Başbakanı Dominic Perrottet, yaklaşık 3,5 aydır uygulanan tam kapanmanın son ermesiyle devreye giren yeni kurallarla ilgili açıklamada bulundu.

Tam kapanmanın sona ermesiyle eyaletteki hareketliğin artmasına paralel olarak vaka sayılarının da artacağını ancak sağlık sisteminin bununla başa çıkabilecek durumda olduğunu belirten Başbakan Perrottet, "Hareketlilik arttıkça vaka sayıları artacak, hastaneye yatışlar artacak. Ama sürekli kapalı kalamayız. Virüsle birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Çin ana karasında Şanghay Bileşik ve Shenzen endeksleri daha sınırlı yükseldi.

Japonya'da Nikkei 225 ve Topix Endeksleri yüzde 1.5 civarında arttı. Avustralya Borsası sınırlı geriledi. Güney Kore borsası ise tatil nedeniyle kapalı

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar