Asya borsaları satış ağırlıklı seyrediyor

Asya borsaları ABD, tahvil faizlerindeki yükseliş ve enflasyon endişeleri ile geriledi. Asya Pasifik Bölgesi'nde Avustralya, Japonya'da Topix ve Güney Kore'de Kospi Endeksi'nde göreceli olarak daha sınırlı düşüşler yaşandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Asya Borsaları ABD piyasalarındaki satış eğilimini takip ederek, Cuma günkü işlemlerde geriledi. Piyasalardaki negatif seyirde, tahvil faizlerindeki yükseliş ve enflasyon endişeleri etkili oldu.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,75'e kadar tırmanarak Ocak 2020'den bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı. Tahvil faizlerinde yaşanan sıçrama, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın enflasyona ilişkin açıklamalarının ardından geldi. Powell, çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, ekonomik faaliyetin normale dönmesiyle harcamalarda hızlı bir toparlanma olması halinde fiyatlar üzerinde yukarı yönlü bir baskı görülebileceğini ancak fiyatlardaki tek seferlik artışların enflasyon üzerinde yalnızca geçici etkilerinin muhtemel olduğunu ifade etmişti.

Asya Pasifik Bölgesi'nde Avustralya, Japonya'da Topix ve Güney Kore'de Kospi Endeksi'nde göreceli olarak daha sınırlı düşüşler yaşanırken, Hong Kong'un Hang Seng ve Çin''in Şanghay, Shenzen Endeksilerinde kayıplar yüzde 1'i aştı.

Japonya Merkez Bankası(BOJ), bu ayki toplantısında faiz oranını değiştirmedi. BOJ'un faiz toplantısının ardından yapılan açıklamada, faiz oranının yüzde -0,10 olarak kalmasına karar verildiği belirtildi. Piyasa beklentisi de faizlerin değişmeyeceği yönündeydi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar