Asya borsaları teşvik umutları ile yükseldi

Asya hisse senetleri Çarşamba günkü işlemlerde ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi görüşmesinin teşvik görüşmelerine yönelik umutlarla yükseliş kaydetti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Asya'da hisse senetleri ABD'de artan koronavirüs vaka sayılarının endişe yaratmasının üzerine teşvik anlaşmasına yönelik umutların artması ile bu sahaki işlemlerde yükseliş kaydetti.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine karşı hayata geçirilmesi için Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye 916 milyar dolarlık destek paketi teklifi sunduğunu bildirdi. Görüşmede ABD Başkanı Donald Trump adına 916 milyar dolarlık bir destek paketi teklifi sunduğunu belirten Mnuchin, söz konusu teklifin geçen hafta Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler tarafından sunulan 908 milyar dolarlık tekliften biraz daha büyük olduğunu kaydetti.

Teşvik haberlerinin ardından Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri yükselirken, Güney Kore kazanımlara öncülük etti.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından bu sabah açıklanan verilere göre kasım ayında tüketici fiyat endeksi değişiklik olmaması beklentilerine karşın yıllık bazda yüzde 0,5 gerileme kaydetti. Diğer yandan Çin'in üretici fiyat endeksi yüzde 1,5 düştü. Tüketici fiyatları kasım ayında aylık bazda ise yüzde 0,6 geriledi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar