Asya borsalarında karışık seyir

Asya hisse senetleri Salı günkü işlemlerde çoğunlukla yükseldi, Avustralya ve Güney Kore'de endeksler negatif ayrıştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri yön bulmakta zorlanıyor.

Bölgede Çin'in Ağustos ayına ilişkin ticaret verileri izlendi. Gümrük verilerine göre Çin'de ihracat yıllık bazda yüzde 25.6, ithalat ise yüzde 33.1 yükseldi. Ülkede ticaret fazlası 58.3 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Şanghay Bileşik ve Shenzen endeksleri ise pozitif seyrediyor. Hong Kong'da da kazanımlar mevcut.

Japonya’da daha fazla teşvik umutları gündemi ile Topix ve Nikkei 225 Endeksleri de artış kaydediyor. Japonya'da Keyence hissesi Nikkei Endeksine dahil edileceği haberinin ardından yüzde 5'den fazla artış kaydetti.

Güney Kore Kospi Endeksi ve Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksleri ise hafif düştü.

Japonya'da Kovid-19'a karşı OHAL'in süresi uzatılacak

Japonya hükümeti, artış trendini koruyan Kovid-19 vakaları üzerine olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının süresini uzatmaya karar verdi.

Kyodo ajansının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Kovid-19'a karşı uygulanan ve 12 Eylül'de sona ermesi planlanan OHAL'in süresi üç hafta uzatılacak.

Halihazırda OHAL, Tokyo ve Osaka metropolleri dahil ülke geneli 21 eyalette uygulanıyor.

Ulusal basında, 23 Temmuz-8 Ağustos'taki Tokyo Olimpiyatları ile 24 Ağustos-5 Eylül'deki Paralimpik Oyunlar'ın başkent Tokyo'daki vaka oranlarını artırdığı kaydedildi.

Turnuvalarda, Japonya içinden ve dışından müsabakalarda yarışmak için 15 bin sporcunun başkent bölgesinde bir araya geldiği, bunun vaka oranlarını yükselttiği belirtildi.

Delta varyantının etkisindeki Avustralya’da can kayıpları sürüyor

Avustralya’da Kovid-19 delta varyantına karşı tam kapanma uygulamalarıyla yürütülen mücadeleye rağmen son 24 saatte 8 kişi daha hayatını kaybetti.

Ülkenin diğer eyaletlerinde yeni can kaybı yaşanmazken Delta varyantının en fazla vaka sayısı ve can kaybına neden olduğu Yeni Güney Galler’de (NSW), 8 kişinin daha virüsten ölmesiyle eyaletteki can kaybı 193’e çıktı.

Son 24 saatte 1220 kişinin Kovid-19’a yalanlandığı NSW, vaka sayısında ilk sırada yer alırken tam kapanmanın uygulandığı Victoria eyaletinde 246, Avustralya Başkent Bölgesi’nde (ACT) 19 kişiye daha Kovid-19 teşhisi konuldu.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar