Asya borsası ABD seçimlerine odaklandı

ABD seçimlerine odaklanan Asya piyasaları haftanın ikinci işlem gününde pozitif bir seyir izledi. Avustralya S&P/ASX 200 endeksi yüzde 2'ye yakın yükseliş kaydetti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD seçimleri ve Avustralya Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklanan Asya hisseleri haftanın ikinci işlem gününde pozitif bir seyir izledi.

Hong Kong Hang Seng endeksinde günlük yükseliş yüzde 1'i aştı. Çin'de büyük endeksler de yüzde 1'e yakın yükseliş kaydetti. Güney Kore ve Avustralya endekslerinde günlük prim daha yüksek oldu. Avustralya S&P/ASX 200 endeksi yüzde 2'ye yakın yükseliş kaydetti.

Japonya'da piyasaların tatil nedeniyle kapalı olduğu günde Japonya hariç MSCI Asya-Pasifik endeksindeki yükseliş de yüzde 1'e yaklaştı.

ABD'de Biden'ın anketlerde öne çıkmasıyla yatırımcılar ABD-Çin geriliminin azalacağını öngörürken, bölge ülkelerinin para birimleri de bu beklentiden destek buldu.

Avustralya Merkez Bankası politika faizini yüzde 0,25'ten yüzde 0,10 seviyesine çekerken, 100 milyar Avustralya doları büyüklüğünde yeni bir tahvil alım programı başlattı.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar