Asya borsası yeni haftaya yatay başladı

Asya piyasalarında resmi imalat PMI verisi beklentilerin üzerinde gelen Çin'de endeksler yukarı yönlü bir hareket izlerken, diğer ülke endeksleri yeni haftaya yatay bir başlangıç yaptı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Asya'da hisselerinde fiyatlamalar üzerinde Çin'den gelen resmi imalat PMI verisi ve yatırımcıların koronavirüs aşılarına yönelik haber akışına ilişkin beklentileri etkili oldu.

Çin'de Şanghay Bileşik ve Shenzen endekslerinde artış kaydedildi. Ülkede Kasım ayı resmi imalat PMI verisi ekonomik toparlanmanın devam ettiğini gösterdi.

Resmi istatistik kurumunun açıkladığı imalat satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Kasım'da 52,1 olarak gerçekleşti. Böylelikle endekste Eylül 2017'den bu yana en yüksek seviye kaydedildi. Ekim'de endeks 51,4 olmuştu.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi Kasım'da resmi imalat PMI verisinin 51,5 olarak gerçekleşmesi yönündeydi. 

Resmi hizmet sektörü PMI verisi ise 56,4 oldu. Bu veriye ilişkin ekonomistlerin beklentisi 56 seviyesindeydi.

Asya endeksleri haftaya yatay başladı

Bölgenin önde gelen diğer endekslerinde ise yeni haftanın ilk ilşlem gününde yatay bir seyir izlendi. HSBC'nin ABD'deki faaliyetlerine son verebileceğine ilişkin haber akışı bankanın Hong Kong'da işlem gören hisselerinde kayıp yaratırken, Hong Kong Hang Seng endeksi de düşüş kaydetti.

ABD'de Trump yönetiminin kara listeye almaya hazırlandığı Çinli petrol şirketi CNOOC'un Hong Kong'da işlem gören hisseleri de yüzde 9'un üzerinde kayıp yaşadı.

Japonya'da perakende satışlar Ekim'de yüzde 6,4 artışla ekonomist beklentilerine paralel bir görüntü sundu. Ülkede Nikkei 225 endeksi yatay seyir izlerken, Topix endeksinde düşüş görüldü.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar