Asya hisseleri karışık seyretti, ABD vadelileri düştü

Küresel finans piyasalarında volatil geçen çeyrek sona ererken Asya hisse senetleri karışık seyretti ve ABD hisse senedi vadeli kontratları dalgalı seyrederek geriledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

S&P 500 Endeks vadelileri Salı sabahı beklenenden güçlü gelen Çin imalat verisiyle yükselmesinin ardından yükselişini geri aldı. Japonya ve Avustralya hisse senetleri düştü. Güney Kore ve Hong Kong hisseleri kazançlarını azalttı. Ham petrol sıçrayarak neredeyse New York'ta Pazartesi günü kaydettiği kaybını geri aldı. Yen Japonya'nın mali yıl sonunun getirdiği pozisyonlanmadan dolayı düştü. ABD Hazine tahvilleri geri çekildi.

Societe Generale Securities Australia küresel piyasalar biriminin yöneticisi Toby Lawson, "Karantinanın ya da dünya ekonomisindeki durgunluğun ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Dibi gödük demek için çok erken olur." dedi.

Küresel hisse senetleri, yatırımcılar koronavirüs salgınının ekonomik etkileriyle mücadele ederken, 2008'in son üç ayından bu yana en kötü çeyreğini bitirmek üzere. Bu arada ABD Başkanı Donald Trump,hükümetin üst düzey doktorlarından ABD'yi iki hafta içerisinde yeniden açmanın daha fazla can kaybı riski doğuracağı uyarısına kulak verdi ve daha fazla eyalette "evde kal" emri verildi.

Traderlar, salgını kırabilecek ürünler üretebilecek sağlık şirketleri gibi bardağın dolu tarafını görmeye çalışıyorlar. Johnson & Johnson hisseleri, şirketin virüse karşı aşı geliştirmek için ABD hükümetiyle 1 milyar dolarlık bir girişime başlayacağını açıklamasının ardından yükseldi.

Çin'den dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde çarkların yeniden dönmeye başladığına ilişkin sinyal geldi. Resmi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) bu ay 52.0 değerini aldı. Şubat ayında 35.7 ile rekor düşük seviye görülmüştü. Veride 50 ve üzeri sektörde büyümeyi işaret ediyor. 

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 14:05'te yüzde 0.6 düştü. Dayanak endeks Pazartesi günü yüzde 3.4 tırmandı.
Topix Endeksi yüzde 2.3 düştü.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 2 düştü.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.5 yükseldi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.5 tırmandı.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.1 düştü.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 geriledi.

Döviz

Yen yüzde 0.5 düşüşle dolar karşısında 108.32 seviyesinden işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan yüzde 0.2 yükselişle 7.1015'ten alıcı buldu.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.4 ekside 1.1008 oldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi neredeyse 4 baz puan azalarak yüzde 0.69 oldu.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi yüzde 0.79'da fazla değişmedi.

Emtia

WTI petrolün varili yüzde 4.9 yükselerek varili 21.09 dolar oldu.
Altın yüzde 0.5 düşüşle onsu 1,614.10 dolara geriledi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar