Asya piyasaları karışık seyir ediyor

Asya piyasaları, ABD endekslerinde artan koronavirüs vakalarına ilişkin fiyatlamalarının etkisiyle görülen gerilemenin ardından karışık seyir izlendi. Japonya'da endeksler rekor yeni koronavirüs vakaları dolayısıyla geriledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de endeksler koronavirüse ilişkin gelişmeler ve beklentileri karşılayamayan makro verilerin etkisiyle gerilerken, Asya piyasalarında yeni işlem gününde karışık seyir izlendi.

Çin'de endeksler ABD'de ilgili regülatörün Çin şirketlerinin hisselerini endekslerden çıkarma yönünde bir plan geliştirdiği haberlerine karşın sınırlı da olsa prim kaydetti. Çinde yatırımcılar arasında koronavirüsün etkilerine karşı hükümetin destekler açıklayabileceğine yönelik beklentiler de etkili oldu.

Japonya endekslerinde açıklana rekor vakaların etkisiyle aşağı yönlü hareketler görüldü. Ülkede 493 ile günlük yeni vaka sayısında rekor kaydedildi.

Ülkede Ekim ayına ilişkin dış ticaret verileri açıklandı. Buna göre Japonya'da ihracat Ekim'de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,2 düşüş kaydetti. Bloomberg'in derlediği ekonomist beklentilerine göre ülkede Ekim'de ihracatın yıllık olarak yüzde 4,5 gerilemesi bekleniyordu.

Japonya'nın ihracatını Ekim ayında Çin ve ABD'den gelen otomotiv talebi canlı tuttu. İthalat ise yüzde 8,8 düşüş beklentisine karşı yüzde 13,3 düşüş kaydetti.

Japonya hariç MSCI Asya-Pasifik endeksinde de yatay seyir görüldü.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar