Asya'da endeksler karışık seyrediyor

Asya Pasifik bölgesinde hisse senetleri Cuma günkü işlemlerde yön bulmakta zorlandı. Hisse senetleri Hong Kong ve Avustralya'da gerilerkeni Japonya'da dalgalı bir seyir izledi, Çin ve Güney Kore'de ise hafif kazanıma yöneldi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Asya Borsaları Cuma günkü işlemlerde düşük hacimli işlemlerde karılık bir görünüm sergiledi.

Hisse senetleri Hong Kong ve Avustralya'da gerilerkeni Japonya'da dalgalı bir seyir izledi, Çin ve Güney Kore'de ise hafif kazanıma yöneldi.

Japonya'da çekirdek tüketici fiyat endeksi Kasım ayında son 10 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Kasım ayıda Japonya'da çekirdek TÜFE geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,9 düştü. Tüketici fiyatlarının son 4 aydır gerilediği Japonya'da Kasım ayı rakamları Eylül 2010'den bu yana görülen en hızlı düşüş olarak kayıtlara geçti.

Tüketici fiyat endeksinde 10 yılın en hızlı gerilemesinin kaydedildiği verinin birkaç saat ardından, Japonya Merkez Bankası tarafından faiz kararı açıklandı. Banka, politika faizinde ve varlık alımlarında değişikliğe gitmezken, virüsle mücadele programını altı ay daha uzattı ve gerekli görüldüğü durumlarda ek aksiyon almaktan geri durulmayacaktır mesajı verdi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar