ATP, Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı kuruyor

Küresel piyasalara kurumsal yazılım ve altyapı çözümleri sunan yenilikçi teknoloji şirketi ATP, küresel fırsatlara açık ve ATP için gelişim alanı potansiyeli taşıyan teknoloji ağırlıklı girişim şirketlerine yatırım yapmak ve büyümelerinde stratejik destek sağlamak amacıyla Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (GSYO) kurulmasına karar verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK başvurusu yapılan GSYO için ATP ilk etapta 25 milyon TL kaynak ayıracağını da duyurdu.

ATP Genel Müdürü Ümit Cinali, GSYO’nun ATP’nin inovasyon gücünü ve hızını arttıracağını; odak alanları olan finans ve hızlı servis restoran (QSR) sektörlerindeki stratejik yatırımların şirkete yeni ve büyük potansiyele sahip fırsatlar oluşturacağını ve çözüm portföyünü zenginleştirerek ATP’nin dönüşüm liderliğini destekleyeceğini belirtti.

Cinali sözlerini şöyle sürdürdü: “ATP’nin faaliyet alanlarının tümünde teknoloji, sektörlerin dönüşümüne liderlik ediyor. QSR alanındaki çalışmalar aynı zamanda küresel boyutta büyük fırsatlar sunuyor. Fırsatları zamanında yakalamada ise yaratıcılık, girişimcilik ve hız kritik faktörler. GSYO altında planladığımız şirket yatırımlarıyla bu kaslarımızı daha da güçlendireceğiz.”

Küresel ölçekte girişimlerine Hollanda’da Zenia Technologies ve Malta’da Zenia Limited şirketlerini kurarak başlayan ATP, 2020 yılında TS China’nın %51’i bünyesine katarak Çin ve Asya Pasifik pazarlarına adım atmıştı. 2021 yılında Konuk Ağırlama Teknoloji ve Yazılım A.Ş. şirketini kuran ATP, 2022 yılında ATP GSYO kurulması için işlemleri başlattı.

Kaynak: Foreks Haber Merkezi

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Şirket Haberleri
Yorumlar