Avivasa Emeklilik hisse yorumu ve analizi

Deniz Yatırım, Avivasa Emeklilik için 18,15 TL hedef fiyatla 'AL' tavsiyesini korudu. Analizde, 'Bireysel emeklilik segmentinde şirketin operasyonel karı 14 milyon TL ile 24 milyon TL’lik beklentimizin gerisinde kalmıştır' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Avivasa 2Ç20 finansallarında 82 milyon TL net kar açıkladı. Beklentimiz 63 milyon TL idi. Piyasa beklentisi de sadece üç katılımcı  ile 63 milyon TL idi.

Bireysel emeklilik segmenti beklentimizin gerisinde kalmasına  rağmen hayat sigortalarındaki güçlü karlılık ve finansal gelirlerin  beklentimizin üzerinde gerçekleşmesi sayesinde açıklanan net kar  beklentimizin üzerinde gerçekleşmiştir.

Şirket 313 milyon TL’lik hayat sigortası prim üretiminin ardından %18.3 gibi oldukça yüksek bir operasyonel marj ile bu segmentte 57  milyon TL operasyonel gelir elde etmiştir. Bizim beklentimiz 39 milyon TL idi.

Düşük karşılık giderleri ve faaliyet giderleri bu segmentte  karlılığı beklentimizin üzerine çekmiştir. 3Ç20’de hızlanma eğiliminde  olan bireysel kredilere bağlı olarak hayat sigortası segmentinde prim  üretimi ve operasyonel karlılığının 2Ç20’ye kıyasla daha iyi  olabileceğini düşünüyoruz.

Bireysel emeklilik segmentinde şirketin operasyonel karı 14 milyon TL ile 24 milyon TL’lik beklentimizin gerisinde kalmıştır. 22.3 milyar TL’lik fon hacmi ve düşük faiz ortamında devlet katkısının cezbedici  olmasına bağlı olarak bu segmentte de önümüzdeki dönemde büyümenin  devam etmesini bekliyoruz.

Açıklanan sonuçların hisse fiyatı üzerinde olumlu etkisi  olabileceğini düşünüyoruz. AL olan önerimizi ve 18.15 TL hedef hisse fiyatımızı koruyoruz. Bugün şirketin 2Ç20 sonuçlarını değerlendireceği telekonferansın ardından modelimizi gözden geçireceğiz."

AVISA AVIVASA EMEKLILIK VE HAYAT A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 18.2
Satış 18.24
Değişim -0.15%
Son Değer 18.2
En yüksek 18.49
En düşük 18.14
Haftalık Değişim 2.8829%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 3.5267%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar