Avivasa Emeklilik hisse yorumu ve teknik analizi...

Yapı Kredi Yatırım, Avivasa Emeklilik hedef fiyatını 23 TL’den 20,5 TL’ye indirirken, 'tut' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım, Avivasa Emeklilik hedef fiyatını 23 TL’den 20,5 TL’ye indirirken, 'tut' tavsiyesini korudu.

Detaylar şu şekilde:

"Avivasa’nın net karı 1Ç21’de 125 milyon TL seviyesinde gerçekleşti  (YKY beklentisi: 100 milyon TL ve piyasa beklentisi 100 milyon TL).

Net kar bu çeyrekte çeyreklik %108 artış gösterirken, yıllık %192  artış kaydetti. 1Ç21 özkaynak karlılığı %59 seviyesine ulaştı (2020:  %49). Hayat ve emeklilik operasyonlarında sonuçlar beklentilerimize  paralel gerçekleşirken, diğer gelirler (ağırlıklı kambiyo gelirleri)  beklentilerimizden daha olumlu gelişti.

Avivasa’nın 1Ç21 net karı  piyasa beklentisinin %25 üzerinde gerçekleşti.

Sonuçları hisse için  olumlu olarak değerlendiriyoruz. Hisse yıl başından bugüne XU100’e  göre %7 daha iyi performans göstermiştir. Avivasa için TUT tavsiyemizi  koruyoruz fakat 12 aylık hedef fiyatımızı 20.5TL/pay olarak aşağı  yönlü güncelledik (eski hedef fiyat 23TL/pay).

Hedef fiyatımız %17  getiri potansiyeline işaret etmektedir. Hedef fiyatımızı aşağı yönlü  revize etmemizin ana nedeni risksiz getiri oranını %16’ya yükseltmemiz  etkili oldu (eski oran %13). 2021 net kar tahminimizi ise %5 yukarı  yönlü güncelledik.

Avivasa güncel 2021 tahminlerimize göre 3.6x F/DD  ve 8.5x F/K oranları ile işlem görmektedir. Şirket’in 2021’de net  karını %22 büyütmesini tahmin ediyoruz. Özkaynak maliyetini %19.6  (risksiz getiri oranı %16, hisse primi %6, beta 0.6x) olarak  kullanıyoruz ve özkaynak maliyetinde her 100 baz puanlık değişim, hedef fiyatımıza yaklaşık %10 etki etmektedir.

Son aylarda yüksek  faizler neticesinde tüketici kredi büyümesinde yavaşlama gözlemliyoruz  fakat Avivasa’nın kredi bağlantılı hayat sigortacılığı ürünlerinin  toplam prim üretiminde payı yaklaşık %%40 gibi görece düşük bir  seviyededir. BES segmentinin ise özellikle yönetilen fonların içinde  hisse oranının %10/15 gibi düşük bir seviyede olması sayesinde daha  korunaklı kalabileceğini düşünüyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar