Avivasa Emeklilik hisse yorumu ve teknik analizi...

Yapı Kredi Yatırım, AvivaSA Emeklilik için 20,5 TL hedef fiyatla 'tut' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım, AvivaSA Emeklilik için 20,5 TL hedef fiyatla 'tut'  tavsiyesini korudu.

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Avivasa Emeklilik Mayıs ayında hayat segmentinde 142 milyon TL brüt  prim üretimi gerçekleştirdi. Bu geçen senenin aynı ayına göre %53  artış gösterirken, Nisan ayına göre ise %4 artışa işaret etmektedir.

2021’nin ilk 5 ayında kümülatif artış yıllık %36 seviyesinde  gerçekleşmiştir. Biz biraz daha muhafazakar olarak 2021’in tamamında  yaklaşık %30’luk bir prim artış öngörüyoruz.

Açıklanan veri  beklentilerimize paralel ve hisse için nötr olarak değerlendiriyoruz. Hisse için 12 aylık vadede 20.5TL hedef fiyatımız ve TUT önerimiz  bulunmaktadır."

Kaynak: https://www.ykyatirim.com.tr/mailing/30572dc9-25f9-447c-b244-2129d44fde92.pdf

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar