Ayhan Öztürk'ten sonra... PEGYO hissesinde bir kişiye daha ceza

SPK, PEGYO pay piyasası işlemleriyle ilgili daha önce işlem yasağı verdiği Ayhan Öztürk’le birlikte hareket ettiği tespit edilen Nurettin Deniz’e 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), PEGYO pay piyasası işlemleriyle ilgili bir kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.

 SPK'dan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Kurulumuzun 14.09.2020 tarihli bülteninde, Pera Gayrimenkul  Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Şirket, PEGYO) pay piyasasında meydana gelen  olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin olarak yapılan  incelemeler sonucunda, Telegram adlı sosyal medya uygulamasındaki  “#EymBorsa Duyuru Grubu” üzerinden PEGYO payının fiyatı ile ilgili  olarak yatırımcıların kararlarını etkilemek ve bu suretle menfaat  temin etmek amacıyla paylaşımlarda bulunduğu belirlenen Ayhan ÖZTÜRK  ve anılan şahısla birlikte hareket ettiği tespit edilen diğer kişiler  hakkında 6362 sayılı SPKn'nun 101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı Bilgi  Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 5/1 ve 6/1 maddeleri uyarınca, 15.09.2020  tarihinden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı  uygulanmasına karar verildiği hususu ilan edilmişti.

Yapılan incelemelerde, Ayhan ÖZTÜRK’ün Telegram adlı sosyal medya  uygulamasındaki “#EymBorsa Duyuru Grubu” üzerinden PEGYO payının  fiyatı ile ilgili olarak yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla  paylaşım yapmaya devam ettiği tespit edilmiş olup, Ayhan ÖZTÜRK adlı  şahısla birlikte hareket ettiği tespit edilen Nurettin DENİZ (MKK Sicil No: 43857080) adlı şahıs tarafından gerçekleştirilen işlemlerde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) “Piyasa  dolandırıcılığı” başlıklı 107 nci maddesinin 2 nci fıkrasında sayılan  fiillerin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle, 6362  sayılı SPKn’nun 1 inci maddesi çerçevesinde yatırımcıların hak ve  yararlarının korunmasını teminen, 6362 sayılı SPKn'nun 101/1 maddesi  ve V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı  İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 5/1 ve 6/1 maddeleri  uyarınca Nurettin DENİZ (MKK Sicil No: 43857080) hakkında 16.09.2020  tarihinden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı  uygulanmasına karar verilmiştir.

Bu çerçevede, paylara ilişkin olarak sosyal medya ve iletişim  sistemleri üzerinden yapılan telkinlerin ve yatırım tavsiyelerinin,  belirli bir grup tarafından gerçekleştirilen piyasayı dolandırıcı  işlemlere hizmet etme amacını taşıyabileceği, “#EymBorsa Duyuru Grubu”  ve benzeri sosyal medya gruplarına dâhil olan yatırımcıların, bu  grupları yönlendiren kişiler tarafından işlenen suçlara iştirak  kapsamında sorumluluklarının doğabileceği hususunun yatırımcılara bir  kez daha hatırlatılmasında fayda görülmektedir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar