Bankacılık endeksinde kazançlar yüzde 7'yi geçti

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısını yüzde 2,67 artışla 99.060,23 puandan tamamladıktan sonra yükselişini sürdürdü ve bankacılık endeksi yüzde 7 kazanç sağladı. Vakıfbank hisselerinde yüzde 10, Garanti hisselerinde yüzde 7'ye varan kazançlar yaşandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Günün ilk yarısında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 2.574,91 puan artarken, toplam işlem hacmi 4,8 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 6,20, holding endeksi yüzde 1,03 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık, en çok gerileyen ise yüzde 0,52 ile metal,eşya,makina oldu.

Haftanın ilk işlem günününün ikinci yarısına da alıcılı başlayan Borsa İstanbul'da kazançlar yüzde 3,56 oldu.

Uzmanlar, FED'in faiz indirimi yapacağı beklentisinin ve Trump'ın S-400 konusundaki açıklamalarının Borsada yukarı yönlü hareketi desteklediğini belirtiyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar