Bankacılık hisselerinde hedef fiyat değişikliği

Oyak Yatırım, bankacılık sektörü hisse senetlerine yönelik tavsiye  ve hedef fiyatlarında değişiklik yaptı. Aracı kurum raporunda banka hisseleri için pozitif bir görünüm ortaya koyuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Oyak Yatırım, bankacılık hisselerine yönelik tavsiye ve hedef fiyat değişiklikleri yaptı

Ayrıntılar şu şekilde:

"Takip ettiğimiz bankaların uzun vadeli (2019-30T) sermaye  getirisini %14,4 olarak öngörmekteyiz. Bu getiri, sermaye maliyetinin yaklaşık 4 puan altında olup 0,6 F/DD’ne işaret etmektedir.

Takibimizdeki bankalar ise 2021 tahmini 0,5 F/DD ile işlem görmektedir. İş Bankası için kar tahminlerimizi daha düşük kredi risk maliyeti ve iyileşen sermaye piyasası işlem kazançları beklentimize  uygun olarak yukarı revize ederken tavsiyemizi Endeks Üzerinde Getiri’ye yükseltiyoruz.

2021 yılında yatırım ortamının iyileşmesinin TSKB’nin operasyonlarına olumlu katkısı olacağını öngördüğümüzden TSKB  için tavsiyemizi “Endekse Paralel Getiri” olarak yukarı yönlü revize  ediyoruz.

Akbank, Garanti, İş Bankası ve Yapı Kredi “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyesi verdiğimiz bankalardır. Halkbank, Vakıfbank, TSKB ve Albaraka içinse “Endekse Paralel Getiri” tavsiyemiz bulunmaktadır"

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar