Bankacılık hisselerine 'Garanti' etkisi

İspanyol BBVA, Garanti’de kendisine ait olmayan hisselerin alınması için gönüllü pay alım teklifi yapılmasına karar verdi. Haber sonrası borsada yükseliş hız kazanırken, Garanti hissesi başta olmak üzere diğer banka hisseleri de tavan oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Garanti Bankası hissedarı BBVA, mülkiyetinde bulunmayan Garanti paylarının tamamı için gönüllü pay alım teklifi yapma kararı aldı. İspanyol bankanın pay alım teklifi toplam sermayenin yüzde 50.15'ini temsil eden 2.1 milyar adet paya yönelik olacak. BBVA'nın bahse konu tüm payları alması halinde yaklaşık 2,25 milyar euro (26 milyar TL) ödeme yapacağı hesaplandı.

Borsa yeni zirvede; GARAN tavan oldu
Söz konusu haber piyasalarda hareketliliği artırdı. Zirve yürüyüşüne devam eden Borsa İstanbul yeni rekor seviyeyi görürken, Garanti hisseleri tavan oldu. Analistler, Garanti BBVA ana hissedarı Banco Bilbao Vizcaya Argentaria'nın, Garanti BBVA'nın tamamı için gönüllü pay alım teklifinde bulunacağını açıklamasının ardından bankacılık hisselerinin güne hızlı yükselişle başladığına işaret etti.

Açılışta Garanti BBVA'nın hisse fiyatı 11,63 lira ile tavan olurken, aynı zamanda 13 Şubat 2020'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Bankacılık endeksi ise bankacılık endeksi yüzde 8 prim yaptı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar