Bankacılık hisselerini öne çıkardı

Vakıfbank haftalık strateji bülteninde hisse model portföyünde yer alan hisseleri de paylaştı. Bu hafta dalgalı bir seyir olacağı tahmininde bulunulurken hissedeki ağırlık bankacılık da oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıfbank’ın analizi şöyle;

BIST–100 endeksinin bu hafta yatay-dalgalı bir seyir izlemesini bekliyoruz. Yıla hızlı başlayan ve dolar bazında kritik dirençleri test eden endekste orta-uzun vadeli olumlu beklentimiz sürüyor, 1,480 ana destek olmak üzere 1,600-1,800 seviyelerini hedefliyoruz.

Hisse Model Portföy Önerilerimiz – 2021 yılında ekonomideki iyileşmeye paralel, bankacılık sektörünün risk maliyetinin gerileyeceğini ve bunun da karlılık göstergelerinin pozitif etkilemesi beklentimiz ile benzerlerine göre güçlü sermaye yeterliliği, yüksek özkaynak karlılığı ve sağlam aktif kalitesine sahip bankalar portföyümüzde yer alıyor.

Hem küresel hem de Türkiye ekonomisinin büyümesinden olumlu etkilenecek, salgınla ilgili kısıtlama ve seyahat yasaklarının olmadığı dönemde endeks getirisini yenmesini beklediğimiz, değerleme olarak halen potansiyeli bulunan hisselere portföyümüzde yer veriyoruz.

Hisse model portföyümüzü, Akbank, Garanti Bankası, Turkcell, Vestel Elektronik, Şişe Cam, Koç Holding, Kardemir ve Pegasus oluşturuyor.

Model portföyümüzde bankacılık hisselerinin ağırlığı %28,2 (BİST100: %18,1) olup, portföyün betası 1,14’dür. Son güncellememiz ardından Hisse Model Portföyümüz endeksin %1,9 üzerinde performans sergiledi – Hisse Model portföyümüz, son güncelleme tarihimiz olan 13 Ocak tarihinden itibaren endeksin %1,9 üzerinde performans sergilerken, ilk yayın tarihi olan 3 Eylül 2018’den itibaren ise endeksten %14,7 pozitif ayrıştı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar