Barclays'dan şok Binance kararı

Barclays, müşterilerinin banka kartı ve kredi kartı ile Binance kripto para borsasına ödeme yapmalarını durdurdu. Müşterilerin, Binance'dan para çekebilmelerine imkan vermeye devam ettiklerini de vurguladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İngiltere'nin en büyük bankalarından Barclays, Finansal Denetim Otoritesi'nin (FCA) geçtiğimiz hafta aldığı karar çerçevesinde müşterilerinin Binance kripto para borsasına kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapmalarını durdurdu.

Barclays, müşterilerine bir mesaj gönderdi ve Binance kripto para borsasına kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapmayı ikinci bir açıklamaya kadar durdurmalarını istedi. Mesajda, kripto para borsasına kredi kartı veya banka kartı ile para göndermenin durdurulmasının müşterilerin paralarını güvende tutacağı ifade edildi.

Müşterilerin, Binance'dan para çekebilmelerine imkan vermeye devam ettiklerini de vurguladı.

Barclays'ın bu açıklamasına Binance, Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile yanıt verdi. Binance'ın resmi hesabından yapılan açıklamada, "Bazı iş ortaklarımızın Binance kullanıcılarına hizmet vermeyi tek taraflı olarak durdurma kararı aldıklarını öğrenmekten hayal kırıklığına uğradık. İş ortaklarımızın herhangi bir endişesi varsa konuyu görüşmek için bir araya gelmeyi memnuniyetle karşılarız" denildi.

Binance yaptığı açıklamada, tüketicileri koruyan, yeniliği teşvik eden ve sektörü ilerleten politikaları şekillendirmek için düzenleyici kurullar ile iş birliği içinde çalışmaya kararlı olduklarını da vurguladı.

Yorumlar