Bayer koronavirüs aşısı için CureVac ile anlaştı

Bayer AG, Alman biyoteknoloji şirketi CureVac NV’nin geliştirdiği Kovid-19 aşısının uluslararası onayı ve dağıtımı için iş birliği yapmaya karar verdi. Aşının klinik deney sürecinde olduğu kaydedildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bayer ve CureVac tarafından yapılan ortak açıklamada, geliştirilen aşının Avrupa ve dünya çapında yasal izin alması ve birkaç yüz milyon doz üretilmesinin planlandığı kaydedildi.

CureVac İcra Kurulu Başkanı Franz-Werner Haas daha önce şirketin büyük bir ilaç ortağı aradığını söylemişti. Haas açıklamasında, "Gerekli onayların alınmasının ardından, ihtiyaç duyan kişilere aşıyı ulaştırabilmek için artık yanımızda güçlü bir ortağımız daha var." dedi.

CureVac’in geliştirdiği aşı adayının, Moderna Inc. ve BioNTech SE-Pfizer Inc. tarafından uygulanan mRNA teknolojisini kullandığı ve gelişmiş bir klinik deney sürecinde olduğu kaydedildi.

Moderna ve BioNTech-Pfizer’ın mRNA teknolojisi ile geliştirmiş olduğu her iki aşı da yüksek etkinlik göstererek, AB ve diğer ülkelerden onay alan ilk aşılardan biri oldu.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar