BBVA'nın Garanti'deki payı yüzde 60'ın üzerine çıktı

Garanti BBVA'daki payını artırmak için gönüllü hisse alımlarında fiyatı ve süreyi artıran BBVA'nın, bankadaki hisse sahiplik oranı yüzde 60'ın üzerine çıktı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İspanyol banka Banco Bilbao Vizcaya Argentaria'nın (BBVA) BBVA.MC Mali İşler Müdürü Rafael Salinas, BBVA'nın son hisse alım teklifinin ardından iştiraki Garanti Bankası'ndaki hisselerinin yüzde 60'ı aştığını açıkladı.

Hafta başında açıklama yapan BBVA, Garanti hisselerinin alımı için teklifini 12,2 TL'den 15 TL'ye çıkardı. Alım teklifi için son tarihi de 14 gün süreyle uzatmıştı. Böylece, Garanti hisseleri için gönüllü pay alım teklifinin geçerli olduğu son tarih de 18 Mayıs olarak belirlendi.

BBVA, elindeki hisseleri satmak isteyen yatırımcılardan olan talepleri 4 Nisan'da almaya başlamıştı. Açıklamada yeni ile eski teklif arasındaki 2,8 lira farkının, yeni fiyat açıklanmadan önce satmaya karar veren yatırımcılara da ödeneceğini belirtti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar