Bedelsiz kararı aldığından bu yana hisse düşüşte!
Reeder Teknoloji’nin yüzde 300 oranındaki bedelsiz sermaye artırımı kararı, beklenenin aksine hisse üzerinde negatif fiyatlamaya yol açtı. Karar sonrası hissede 1 haftada yaklaşık %18’lik bir düşüş yaşandı.
Abone olReeder Teknoloji (REEDR), 3 Haziran 2025’te Yönetim Kurulu kararıyla bedelsiz sermaye artırımı duyurusu yaptı.
Şirket, mevcut 950 milyon TL olan sermayesini %300 artırarak 3 milyar 800 milyon TL’ye çıkarma kararı aldı. Artışın tamamının iç kaynaklardan karşılanacağı açıklandı.
Ancak yatırımcıların bu karara tepkisi beklentilerin tersi yönünde oldu.
Kararın açıklandığı gün 12,00 TL seviyelerinde işlem gören REEDR hissesi, kısa süre içinde yaklaşık %18 düşerek 9,83 TL’ye kadar geriledi.
Piyasa uzmanları, bedelsiz sermaye artırımlarının genelde olumlu beklenti oluşturduğunu belirtse de, yatırımcının kar realizasyonu veya şirkete dair başka endişeler nedeniyle olumsuz fiyatlama yapabileceğini vurguluyor.
Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.