Biden Çin'i hedef alan kara listeyi imzaladı

Joe Biden, 59 Çinli şirketi hedef alan yatırım kara listesini perşembe günü imzaladı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD Başkanı Joe Biden, Donald Trump’ın getirdiği yatırım yasaklarını yeniden canlandırarak Çine karşı sert tutumunu devam ettiriyor.

Biden tarafından perşembe günü imzalanan kararnamede 59 Çin savunma ve izleme teknolojisi şirketi bulunuyor. Önceki yasaklara nazaran bu sefer şirketlerin iştirakleri bu karardan etkilenmeyecek.

Kararnameyle birlikte ABD, Çin şirketlerine yapılan ve demokratik değerleri ya da ülke güvenliğini tehdit edebilecek her türlü yatırımı engelleme hakkına sahip olacak. Çin hisse piyasaları cuma günü ralli yaparken Biden’ın kara listeye aldığı şirketler erken işlemlerle karışık bir seyir izledi.

Listeyi hazırlamak üzere görevlendirilen Hazine Bakanı Janet Yellen, bu hafta Çin Başkan Yardımcısı Liu He ile ilk telefon görüşmesini gerçekleştirdi. Çin ticaret bakanlığı perşembe günü yaptığı açıklamada toplantının profesyonel, iyimser ve yapıcı geçtiğini söylemişti.

Çin ise cuma günü yaptığı açıklamada ABD ile ilişkilere zarar verebilecek kara listenin geri çekilmesi çağırısında bulundu.

 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar