BİM, Fas’taki şirketinin yüzde 35’ini sattı

12 yılı aşkın bir süredir Fas’taki faaliyetlerini sürdüren BİM bu ülkede önemli bir adım attı. 2008 yılında BİM Birleşik Mağazalar A.Ş.’nin %100 iştiraki olarak Fas’ta kurulan BIM Stores SARL  şirketinin hisselerinin %35’inin Helios Investment Partners adlı özel  sermaye fonuna satılmasına ilişkin anlaşma imzalandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BİM, Fas'taki şirketinin yüzde 35'inin Helios Investment Partners'e satışı için anlaşma imzaladı

2004 yılından bu  yana sadece Afrika’ya yatırım yapan İngiltere merkezli Helios  Investment Partners’ın halen 30’dan fazla Afrika ülkesinde yatırımları  bulunuyor.

BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu satışla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Fas büyüdüğümüz bir pazar. Bu ülkede bu yıl 37 yeni mağaza açtık  ve mağaza sayımızı bugün itibariyle 534’e çıkarttık. Afrika bölgesinde  uzmanlaşmış bir yatırım fonu olan Helios Investment Partners’ın azınlık hissedarımız olmasıyla Fas’ta yeni bir sayfa açıyoruz. Bu  anlaşma Fas’taki büyüme trendimizi sürdürmemize, geliştirmemize ve  yerelleşme sürecimize önemli katkı yapacak. BİM’in ilk yurt dışı  yatırımı olan Fas’taki performansına ve stratejisine bir güven oyu  anlamına gelen bu anlaşma bizi mutlu etti. Kardeş Fas halkına ve bu  ülkedeki eko sistemimize daha fazla değer sağlamak için  çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Helios Investment Partners Ortağı Zineb Abbad El Andaloussi ise  şunları söyledi:

“BİM markası Faslı tüketiciler tarafından benimsendi ve onların  günlük yaşamlarının bir parçası haline geldi. Bu ilişki COVID-19 krizi  sırasında daha da pekişti. Güçlü lojistik yetkinlikleri sayesinde BİM ürün tedariğini hiç aksatmadı ve ürünlerin %85’ini Fas’tan tedarik  etti. 2009 yılından bu yana Fas’taki işine istikrarlı bir şekilde  yatırım yapan BİM bu ülkeye güçlü bir taahhüt gösterdi. Şirketin yerel  yetkinliklerini artırmak ve kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla  tüketiciye sunmak için iş birliği yapacağımız için mutluyuz.”

Satış işlemi, gerekli ön koşulların sonuçlanmasının ardından  tamamlanacak.

BIMAS BIM BIRLESIK MAGAZALAR A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 371.25
Satış 371.5
Değişim 3.5%
Son Değer 371.25
En yüksek 379
En düşük 364
Haftalık Değişim -6.8381%
Aylık Değişim 2.8393%
Yıllık Değişim 23.4413%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar