BİM hisse yorumu ve teknik analizi

Deniz Yatırım, pandemi kaynaklı talepte yaşanan güçlü yükselişin devamı nedeniyle BİM hissesi için önerisini 92.80 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesiyle başlattı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ayrıntılar şu şekilde:

"BIMAS önerimizi AL olarak ve 92.80 TL hedef fiyat ile başlatmış  bulunuyoruz. 2020 yılında pandemi kaynaklı talepte yaşanan güçlü yükselişin ardından 2021 yılında da devam eden haftasonu sokağa çıkma  yasakları dolayısıyla yüksek tüketici talebinin korunacağı  düşüncesindeyiz.

Şirketin 2020 yılında tarihi zirvelere ulaştığı  marjlarında ise bu yıl hafif daralma olacağını tahmin ediyoruz. Son  bir yılda endeksin %3 altında getiri sağlayan hisse, 2021  tahminlerimize göre 14,6x F/K ve 7,4x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem  görmektedir.

Yeni mağaza açılışları ile FİLE mağazacılık konseptindeki  büyümenin de desteği ile toplam mağaza büyümesinin 2021 yılında %12  seviyelerinde gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz.

Pandemi kaynaklı benzer mağaza satışlarında yaşanan güçlü yükseliş  ve artan gıda enflasyonu ciroya pozitif destek sağlıyor.

Özel markalı ürün sayısı çeşitliliği sepet büyümesini  destekleyerek negatif trafik büyümesini telafi ediyor.

Şirket, yurtdışında operasyonlarını yönettiği BİM Fas hisselerinin %35'inin Blue Investment Holding'e satışını gerçekleştirdi.

Ramazan ayının tüm gıda perakendeciliği sektöründeki şirketler  için olumlu geçeceğini düşünüyoruz. Potansiyel risk olarak, küçük esnafı koruma amaçlı çıkarılması  planlanan taslak kanunun yasalaşmasını görüyoruz."

BIMAS BIM BIRLESIK MAGAZALAR A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 358.5
Satış 358.75
Değişim 7.25%
Son Değer 358.75
En yüksek 360.25
En düşük 353.5
Haftalık Değişim -3.1713%
Aylık Değişim -7.5981%
Yıllık Değişim 19.2851%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar