BİM, Orta Doğu stratejisini değiştiriyor

BİM, Fas ve Mısır'da bulunan iştirakleriyle ilgili olarak; yerel veya uluslararası yatırımcılarla ortaklık alternatifleri de dahil olmak üzere, stratejik opsiyonları araştırıp değerlendirecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı özel durum açıklamasında, Fas ve Mısır'daki iştirakleriyle ilgili yeni kararını duyurdu.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: 

"Yönetim Kurulunun 27.10.2020 tarihinde aldığı karara istinaden, bulunduğumuz pazarlarda yerelleşme yaklaşımımız gereği, Şirketimizin Fas ve Mısır'da gıda perakende sektöründe faaliyet gösteren iştirakleriyle ilgili olarak; yerel veya uluslararası yatırımcılarla ortaklık alternatifleri de dahil olmak üzere, stratejik opsiyonların araştırılması ve değerlendirilmesi amacıyla İcra Kurulu Üyesi ve Mali İşler Başkanı Haluk Dörtlüoğlu yetkilendirilmiştir.

Fas ve Mısır bağlı ortaklıklarının finansal sonuçları, Şirket'in halka açıkladığı finansal tablolarda tam konsolidasyon yöntemiyle konsolide edilmektedir ve 30 Haziran 2020 tarihli finansal tablolarda, iki bağlı ortaklığın toplam cirosu Şirket konsolide cirosunun yüzde 6,3'üne tekabül etmektedir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar