Bir hisse, bir analiz: Anadolu Efes

İş Yatırım, Anadolu Efes için 22,55 TL hedef fiyatla 'TUT' tavsiyesini korudu. Raporda, şirketin operasyonlardaki zayıflık ve belirsizlikler nedeni ile 2020 öngörülerini geri çektiğinin altı çizildi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Zayıf operasyonel karlılığa rağmen beklentilerden daha düşük zarar  açıkladı: Anadolu Efes 1Ç20'de 83.5mn TL zarar açıkladı. Piyasa  beklentisi 171mn TL zarar edilmesi yönündeydi.

Operasyonel kar zayıf  bira operasyonları nedeni ile beklentilerin altında kalmasına rağmen  net karın beklentileri yenmesi finansal giderlerdeki düşüşten  kaynaklandı. Şirket'in konsolide gelirleri beklentilere paralel 4.51  milyar TL olarak gerçekleşirken, uluslararası bira operasyonları ve  alkolsüz içecek grubunun hacim artışları, fiyat artışları ve  uluslararası operasyonların TL'ye dönüşündeki pozitif çevrim etkisi  nedeni ile yıllık bazda %15.3 artış gösterdi. Konsolide FAVÖK 259  milyon TL olarak gerçekleşirken, piyasa beklentisi 284mn TL'nin  altında kaldı. COVID-19'un operasyonlar üzerinde yarattığı olumsuz  etki nedeni ile FAVÖK yıllık bazda %29.4 daraldı.

Öngörülerde aşağı yönlü revizyon: Şirket Yönetimi operasyonlardaki  zayıflık ve belirsizlikler nedeni ile 2020 öngörülerini geri çekti.

Bununla birlikte bira grubu satış hacimlerine ilişkin yıllık bazda  düşük çift haneli daralma, ciro da ve operasyonel kar marjlarında  makul bir daralma beklediklerini belirttiler. Yönetimin beklentisi  bizim tahminlerimizle genel anlamda uyumlu.

Yorum: Net kar finansal gelirlerdeki düşüş nedeni ile beklentilerden  iyi gelse de FAVÖK'ün piyasa beklentisinin %8 altında kalması ve  operasyonel nakit akışının zayıf olması nedenleriyle piyasanın  sonuçlara olumsuz tepki vermesini bekliyoruz.
Sonuçların ardından tahminlerimizde herhangi bir değişikliğe  gitmiyoruz. Hisse başı 22.55TL olan hedef değerimizi ve TUT  tavsiyemizi koruyoruz"

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar