Bir hisse, bir analiz: BİM

Vakıf Yatırım, üçüncü çeyrekte 654 milyon TL kar açıklayan perakendeci BİM hissesinde hedef fiyatını 64,65 TL'den 69,00 TL'ye güncellerken, 'TUT' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ayrıntılar şu şekilde:

"3Ç20 döneminde beklentimizin %27, piyasa beklentisinin ise %23 üzerinde, yıllık %90 artışla 654 mn TL net kar açıkladı. Operasyonel performansın beklentilerin bir miktar üzerinde gerçekleşmesi yanı sıra finansal gelirlerdeki artış, karlılıkta gözlenen yükselişte etkili oldu.

3Ç20’yi kapsayan normalleşme döneminde BİM’in, Türkiye’deki mağaza sayısı yıllık %13 artarak 8.321’e ulaşırken, mağaza başı günlük satış ve sepet hacminde gözlenen artışla birlikte satış gelirleri, hem beklentimiz (13,5 mlr TL) hem de piyasa beklentisi (13,4 mlr TL) paralelinde, yıllık %30 artışla 13,6 mlr TL’ye ulaştı. Mağaza trafiğinde ise bu dönemde yıllık %11,9 gerileme gözlendi.

FAVÖK, beklentimizin (1,09 mlr TL) ve piyasa beklentisinin (1,14 mlr TL) üzerinde, yıllık %44 yükselerek 1,22 mlr TL’ye ulaşırken, FAVÖK marjı yıllık bazda yaklaşık bir puan artışla %9 seviyesine ulaştı.

Yorum: Şirketin operasyonel performansı beklentilerin bir miktar üzerinde gelirken, net karlılık beklentileri aştı. Yılbaşından bu yana endeksi %42 yenen, son bir ayda ise endeksten %5 negatif ayrışan şirket hisselerinin, finansallara nötr tepki vermesini bekliyoruz.

Beklentimizin üzerindeki operasyonel performans ardından BIM için 64,65 TL seviyesindeki hedef fiyatımızı 69,00 TL seviyesine güncelliyoruz. Kısa vadeli “Endekse Paralel Getiri, uzun vadeli “TUT” önerilerimizi ise sürdürüyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar