Bir hisse bir analiz: BİM'in Fas'taki satışı hisseyi nasıl etkiler?

Yapı Kredi Yatırım, BİM için 87 TL hedef fiyatla 'AL' tavsiyesini korudu. Hisse değerlendirmesinde, 'BİM’in Fas’taki iştirakinin yüzde 35’ini elden çıkarmasını hisse açısından olumlu karşılıyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım'ın konuya ilişkin raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"BIM Fas Operasyonlarını yürüten iştirakinin (BIM Stores SARLAU) %35’ini 70 milyon dolar karşılığında Helios Investments şirketine sattı.

Satış bedelinin, ilgili yasal izinler alındıktan sonra kapama aşamasında 7-12 milyon dolar arası bir düzeltmeye tabi olabileceği belirtildi.

Bu satış işlemi neticesinde BİM, tek defaya mahsus ve özkaynaklar altında takip edilecek 455 milyon lira satış kazancı kaydedecek. Bu tutar, şirketin yıllıklandırılmış vergi öncesi karının
%17’si düzeyine denk gelmektedir.

BİM’in Fas’taki iştirakinin %35’ini elden çıkarmasını iki temel nedenle olumlu karşılıyoruz. Birincisi, şirkete girecek 70 milyon dolar nakit (yaklaşık 550 milyon lira) şirketin zaten dikkat çektiğimiz temettü potansiyelini daha da güçlendirmiştir.

BİM’in Eylül sonu itibariyle, IFRS 16 hariç 3,6 milyar net nakdi bulunmaktadır. Diğer her şey aynı kalmak kaydıyla, bu satış işlemiyle beraber gelecek tutar, şirketin nek nakdini 4,2 milyar liraya, bir başka deyişle piyasa değerinin %10’una taşıyacaktır.

İkincisi, şirketin yurtdışı operasyonlarında yanına bir ortak almasının büyümeye katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Hisse için 87 lira hedef fiyatla ‘AL’ önerimizi yineliyoruz."

BIMAS BIM BIRLESIK MAGAZALAR A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 367.75
Satış 368
Değişim -20%
Son Değer 367.75
En yüksek 387.75
En düşük 367.75
Haftalık Değişim -7.7164%
Aylık Değişim 1.8698%
Yıllık Değişim 22.2776%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar