Bir hisse, bir analiz: Endeks üstü getiri

Ak Yatırım, Fonet için 10,40 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' önerisini korudu. Raporda, ‘Net kar beklentimize paralel gelmesine rağmen, zayıf gelen faaliyet sonuçları ile hissede olumsuz tepki olabileceğini düşünüyoruz’ denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Fonet Yazılım 4Ç19'da 3,1 milyon TL net kar açıkladı yıllık %69 ve çeyrek bazda %34 daralmaya işaret ediyor. Bizim beklentimiz olan 3,2 milyon TL'ye paralel. 2019 tüm yıl net kar yıllık %20 büyümeyle 14,7 milyon TL olarak gerçekleşti. Ciro 4Ç19'da yıllık %21 düştü ve 12,8 milyon TL oldu ve bizim beklentimiz olan 14,0 milyon TL'nin yüzde 10  altında. 4Ç18'de şirket bir kereye mahsus büyük bir sözleşme imzalamıştı, bundan kaynaklanan baz etkisi bulunuyor. 2019 tüm yıl  ciro yıllık %37 büyümeyle 49,1 milyon TL'ye ulaştı.

2019 yılında Fonet 56,0 milyon TL tutarında sözleşmelere imza attı. Mevcut durumda  şirketin katıldığı sonucu beklediği ihalelerin tutarı 42,5 milyon TL.

Şirket, 14 Şubatta açıklanan 3,33 milyon TL tutarında Sivas SBYS  ihalesinin teknik şartnamesinin uygun olmadığı gerekçesiyle iptal  edildiğini açıkladı. 4Ç19 FAVÖK yıllık %63 düşüşle 3,5 milyon TL  olarak gerçekleşti ve bizim beklentimiz olan 5,8 milyon TL'nin  altında. Fonet 2019 yılsonunda 0,7 milyon TL net nakit pozisyonu  kaydetti. Fonet hisseleri için 10,40 TL 12 aylık hedef fiyat ve Endeksin Üzeri önerimizi koruyoruz. Net kar beklentimize paralel gelmesine rağmen, zayıf gelen faaliyet sonuçları ile hissede olumsuz tepki olabileceğini düşünüyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar