Bir hisse, bir analiz: Endeksin Üzerinde Getiri

Gedik Yatırım, MLP Sağlık Şirket Raporu'nda hisse için 'MLP Sağlık Hizmetleri’ni “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyesi ile Araştırma kapsamına alıyoruz' tespitinde bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan analiz şöyle:

"MLP Sağlık Hizmetleri, Türkiye'nin en büyük özel hastane grubudur.

Grup, 15 ilde 30 hastane ve 6,000'den fazla yatak kapasitesi ile  faaliyetlerini sürdürmektedir. Şirket, Türkiye'de özel sektörde %12,  toplam sektör yatak kapasitesinde ise %3 paya sahiptir.

SUT (Sağlık Uygulama Tebliği) tarifeleri 1 Haziran'da yukarı revize  edildi, bu durum gelirlere ve marjlara yardımcı olmaktadır.

SUT, Sağlık Bakanlığı tarafından SGK kapsamında belirlenen tedavi başına  fiyat tarifesidir. Buna bağlı olarak, bu yıl SGK gelirlerinde %10-15  civarında bir artış bekliyoruz.

2020 yılında MLP Sağlık Hizmetleri'nin SGK geliri %28 (1,143 mn TL) olmuştur. Hasta sayısında artış  olmayacağı varsayılarak, SUT fiyat ayarlaması şirket için 80-100 mn TL  ek gelir sağlayabilecektir.

2021'de güçlü gelir iyileşmesi muhtemel. Covid-19'un olumsuz  etkilerine rağmen, gelirler 2020'de yıllık %8.4 artışla 4 milyar TL'ye  ulaşmıştır. Gelirlerin 2021 sonunda 4.7 milyar TL'ye (+%17)  yükselmesini bekliyoruz. 2020'de pandemi nedeniyle rutin hastane  trafiği azalmış olsa da, Covid-19 vaka sayısındaki azalma ve hayatın  normale dönmesiyle birlikte, yerel talebin normalleşmesini bekliyoruz.

2020'de medikal turizm gelirleri %21.8 düşmüştür. Covid-19 nedeniyle  seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasıyla medikal turizm gelirlerinde %20'lik bir iyileşme olacağını varsayıyoruz.

2021'de %16 FAVÖK büyümesi bekliyoruz. Liv Hospital markası altındaki Vadİstanbul Hastanesi 125 yatak kapasitesi (toplamın %2'si) ile Mayıs  ayında faaliyete geçmiştir. Liv Hospital, şirketin daha yüksek  marjlara sahip premium markasıdır. Yeni hastanenin FAVÖK'e olumlu  katkı yapmasını, 2021'de FAVÖK’ün 1,089 mn TL'ye (+%16) ulaşmasını  bekliyoruz.

Borcun TL'ye çevrilmesi kur risklerini azalttı. MLP Sağlık Hizmetleri, Şubat 2021 itibariyle tüm borcunu TL’ye dönüştürmüştür. Net Borç/FAVÖK 2020'de 2.2x iken 2021'de Net Borç/FAVÖK'ün 1.9x olmasını bekliyoruz.

Riskler: (1) Covid-19 nedeniyle turizm yasaklarının devam etmesi ve  buna bağlı olarak medikal turizm gelirlerinin azalması.

(2) Sektör, Sağlık Bakanlığı'nın SUT fiyatlarını enflasyondaki değişimlere göre  ayarlamaya devam etmesini beklemektedir. Ancak güncellemedeki olası  gecikme, operasyonel karlılığı olumsuz etkileyebilir.

MLP Sağlık Hizmetleri’ni “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyesi ile Araştırma kapsamına alıyoruz. Şirket için hazırladığımız İNA ve benzer  şirket analizleri hisse başına 29.54TL hedef fiyat ve %36 artış  potansiyeline işaret etmektedir. Şirket hisseleri halihazırda 2021 beklentilerine göre 6.2x FD/FAVÖK ve 22.1x F/K çarpanlarından işlem  görmektedir. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar