Bir hisse, bir analiz: EnerjiSA

Gedik Yatırım, EnerjiSA'yı 14,28 TL hedef fiyat ve 'TUT' tavsiyesi ile araştırma kapsamına aldı. Raporda, 'Enerjisa hisseleri halihazırda 2021 beklentilerine göre 5.1x FD/FAVÖK  ve 8x F/K çarpanlarından işlem görmektedir' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ayrıntılar şu şekilde:

"Enerjisa Enerji, portföyündeki 3 dağıtım bölgesi ile Türkiye'nin  lider elektrik dağıtım şirketidir. Şirket  Başkent, Ayedaş ve Toroslar  bölgelerinin işletme haklarına sahiptir. Enerjisa Enerji 2019 yılında Türkiye'deki net dağıtılan elektriğin %25.7'sini dağıtmış olup, 3  bölgede 9.9 milyon aboneye hizmet vermektedir.

4. düzenleme dönemi parametreleri, güçlü işletme performansının  devam edebileceğini göstermektedir. EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu), elektrik dağıtım ve yerleşik perakende şirketleri için 4.  düzenleme dönemi (2021-2025) için tarife parametrelerini açıkladı.

Buna göre Enerjisa'nın öngörülen ilk yatırım harcaması tutarı bir  önceki dönemde revize edilen yatırım harcamasına göre bu dönemde reel  olarak %20 büyüyecek. Buna göre, DVT'nin (Düzenlenmiş Varlık Tabanı) 2021 yılı sonunda 11.5 milyar TL'ye yükselmesini ve faaliyet  gelirindeki (FAVÖK + yatırım harcamaları geri ödemesi) devam eden  büyümeyi desteklemesini bekliyoruz. Sonuç olarak, şirketin faaliyet  gelirinin 2020'de 5,493mn TL ve 2021'de ise 6,315mn TL'ye ulaşmasını  bekliyoruz.

2021-2022'de 3 milyar TL ek nakit girişi net borç pozisyonunu  destekleyecek. Şirket, 2021 ve 2022 24 aylık dönemlerde Enerjisa Enerji dağıtım şirketlerine dağıtım tarifeleri ile yapacağı önceki  düzenleyici dönemlere ilişkin geri ödemelerin 3 milyar TL civarında  olmasını beklemektedir. Enerjisa'nın net borcu 9A20 itibarıyla 11.7  milyar TL (2.8x 12 aylık FAVÖK) seviyesindeyken, 2021'de 2.8 milyar TL  sermaye harcamasına rağmen, güçlü nakit girişi sayesinde şirketin net  borcunun 9.1 milyar TL'ye gerilemesini bekliyoruz.

Enerjisa, baz alınan net karının %60-%70'ini dağıtma politikası  ile önemli bir temettü şirketidir. Buna göre, temettü verimi 2021'de 0.89 TL hisse başına temettü ile %7.5'e ulaşabilir.
 

Riskler: (1) Düzenleyicinin, takip eden düzenleme dönemi için borç  maliyetindeki değişikliklere göre AOSM'ni ayarlamaya devam etmesini  bekliyoruz. Ancak, sonraki düzenleme döneminde borç maliyetlerinden  herhangi bir sapma, karlılığı önemli ölçüde etkileyebilir.

(2) Elektrik tüketiminde beklenenden daha yavaş bir büyüme veya uzun  vadede elektrik tüketiminde bir azalma sonraki dönemler için karlılığa  etki edebilir.

Enerjisa'yı "Tut" tavsiyesi ile Araştırma kapsamına alıyoruz. Şirket için hazırladığımız İNA ve benzer şirket analizleri hisse  başına 14.28TL hedef fiyat ve %19 artış potansiyeline işaret ediyor.

Şirketin öngörülebilir faaliyet gelirleri ve temettü ödeme  kapasitesini beğenmemize rağmen, son 12 ayda endeksin %25 üzerinde  hisse performansı ve faizlerde son yaşanan yükselişin olası uzun  vadeli olumsuz etkileri nedeniyle Tut tavsiyesinde bulunuyoruz.

Enerjisa hisseleri halihazırda 2021 beklentilerine göre 5.1x FD/FAVÖK  ve 8x F/K çarpanlarından işlem görmektedir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar