Bir hisse bir analiz: Ereğli

Ahlatcı Yatırım tarafından hazırlanan Ereğli hissesi teknik analiz raporu...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ahlatcı Yatırım Tarafından Hazırlanan Analiz:

"Son çeyrekte 3.338 milyon TL’lik piyasa beklentisinin altında 3.183 milyon TL net kar açıklayan şirketin net karı yıllık bazda %461 oranda arttı. Şirketin ödediği yüksek vergi oranları net kar üzerinde baskı yaratsa da %94 oranında artan satış gelirleri ve elde ettiği yüksek kur farkı gelirleriyle şirketin 2Ç21’de yüksek bir performans sergilediği kanaatindeyiz.

Teknik açıdan incelendiğinde, Ağustos ayının ilk haftasından bu yana etkisinde hareket ettiği düşüş trendini kırmayı deneyen fiyat için 18.00 TL üzeri kapanış yaşanması durumunda 18.50 seviyesini ilk direnç bölgesi olarak takip ediyor olacağız. Aksi takdirde olası geri çekilmelerde 17.80 seviyesi destek olarak takip edilebilir.

Destekler: 17.80 / 17.50 / 17.24
Dirençler: 18.50 / 18.90 / 19.20 "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar