Bir hisse, bir analiz: Pegasus

InvestAZ Yatırım, pandeminin şüphesiz en çok etkilediği sektörlerden biri olan Pegasus hissesi için hedef fiyatını 59,70 TL olarak belirledi. Raporda, 'Şirket pandeminin tüm olumsuzlukları sonrası 2. çeyrekte büyük zarara uğramasına rağmen, kademeli açılan ekonomilerin etkisiyle 3. çeyrekte kara geçmeyi başarmıştır.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

"Pandeminin şüphesiz en çok etkilediği sektörlerden biri havayolu ve ulaştırma. Pegasus'un da performansı 2. Çeyrek sonuçlarında dip yaptıktan sonra 3. Çeyrek, firma gelirlerindeki V tipi toparlanmanın devam ettiğinin klasik bir örneği niteliğinde.

Ekim Ayında yolcu sayısının 2019 yılının aynı ayına göre %42 azalması ve yolcu doluluk oranının %78'e gerilemesiyle ilk 10 ay toplamında yolcu sayısı %52 düşmüş ve yolcu doluluk oranı %81 olmuştur.

Şirket pandeminin tüm olumsuzlukları sonrası 2. çeyrekte büyük zarara uğramasına rağmen, kademeli açılan ekonomilerin etkisiyle 3. çeyrekte kara geçmeyi başarmıştır.

Finansal başarıdaki toparlanma ve ABD'den gelen aşı haberi hisse performansına pozitif yansımaya başlamış olsa da iki ihtimal olan aşı müjdesi ve eskiye dönüş, veya 2. Dalga ile yeniden kapanma kararını yatırımcıların fikrine bırakıyor, hedef fiyatımızı 59,70 olarak belirliyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar