Bir hisse, bir analiz: Petkim

Ak Yatırım, Petkim için hedef fiyatını 6,20 TL'den 8,00 TL'ye, tavsiyesini 'nötr'den 'endeks üstü getiri'ye yükseltti

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"Petrokimya göstergelerindeki güçlü seyir sonrası hedefimizi 6.20 TL’den 8.00 TL’ye, tavsiyemizi Endeks Üzeri Getiri’ye yükseltiyoruz.

Petkim hissesi son 6 aylık dönemde BIST-100 endeksinin %65 üzerinde  performans gösterdi. Petrokimya göstergelerinde devam eden güçlü  seyrin hisse performansını olumlu etkilemeye devam edeceğini  düşünüyoruz. 2021 yılı için FAVÖK tahminimizi 300 milyon dolardan 480  milyon dolar seviyesine yükseltiyoruz.

(Şirket’in beklentisi 330-350 milyon $). 2022 ve sonrası için ürün marjlarındaki normalleşme beklentimize  paralel olarak FAVÖK’ün de 250-300 milyon $ seviyesine geri döneceğini  öngörüyoruz.

Bu varsayımlar ile hedef fiyatımız 6.20 TL/hisse’den 8.00 TL/hisseye yükseldi. Yeni tahminlerimize göre Petkim 2021T FD/FAVÖK ve F/K olarak 7,0/8,9 seviyesinde işlem görürken benzer şirketler medyanı 9,5/16,3 seviyesinde işlem görmektedir. Göreceli iskonto ve yeni hedef  fiyatımıza olan yukarı potansiyeli düşündüğümüzde tavsiyemizi  ‘Nötr’den ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ye yükseltiyoruz. 

Ürün marjlarındaki güçlü seyir rekor FAVÖK’e işaret ediyor Petrokimya  sektörü 4Ç20’nin başından beri arz ve talep dengesizliğinin yarattığı  olumlu ürün marjlarından faydalanıyor. Bu sayede Petkim’in 4Ç20 FAVÖK’ü 97 milyon $ seviyesine yükselmişti. 1Ç21’de ABD’de hava  şartları nedeniyle arz sıkıntısı artış gösterdi ve Platts Petrokimya Endeksi ile nafta fiyatı arasındaki makas çeyreksel bazda %34 artış  gösterdi.

İkinci çeyrekte ise Avrupa’daki kapasitelerin planlı bakım  duruşlarına geçeceğini göz önünde bulundurduğumuzda, olumlu koşulların  bu çeyrek de devam edeceğini düşünüyoruz. Nisan ayında makasın 616 $/ton ortalama ile 1Ç21 ortalması olan 520 $/ton ve 4Ç20’de görülen
413 $/ton’un oldukça üzerinde olduğunu görüyoruz.

Dolayısı ile Petkim’in daha önce tüm yıl için öngördüğümüz 300 milyon $ olan FAVÖK’e yılın ilk yarısında ulaşabileceğini tahmin ediyoruz.  1Ç21  sonuçları kısa vadeli katalizör etkisi yapabilir Petkim 1Ç21  sonuçlarını 7 Mayıs’ta (piyasa açılışından önce) açıklayacak. Biz 1,2  milyar TL FAVÖK ve 793 milyon TL net kar öngörüyoruz. Sonuçlar ile  birlikte Şirket’in 2021 yılı beklentilerini de yukarı revize edeceğini  bekliyoruz (FAVÖK beklentisini 400-450 milyon $ seviyesine). Sonuç  olarak güçlü 1Ç21 gerçekleşmesi ve 2021 yılı için daha olumlu  öngörülerin hisse performansına kısa vadede destek yapabileceğini  düşünüyoruz."

Analizin tamamı için:

https://yatirim.akbank.com/_layouts/15/AkbankYatirimciPortali/Rapor/Download.aspx?ID=5998

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar