Bir hisse, bir analiz: Tekfen Holding

Ak Yatırım, dördüncü çeyrek sonuçlarını 'negatif sürpriz' olarak yorumlarken Tekfen Holding hissesi için 20,50 TL hedef fiyatını ve 'Endeksin Üzerinde Getri' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"Tekfen Holding’in 4Ç20 sonuçları negatif sürpriz yarattı. Şirket’in bu dönem için açıkladığı 191 milyon TL net zarar rakamı  geçtiğimiz yılın aynı döneminde elde ettiği 20 milyon TL net zararın  olukça üzerinde gerçekleşti.

4Ç20 için Ak Yatırım beklentisi 235  milyon TL iken RT konsensüs tahmini 204 milyon TL seviyesinde idi. Net  zarar oluşmasında Rusya’da devam eden doğal gaz boru hattı projesinde  finansal tablolara yansıyan 350 milyon TL’lik zararın etkili olduğunu  görüyoruz.

4Ç zararı ile birlikte Şirket’in 2020 net zararı eksi 60  milyon TL olarak gerçekleşti ve tarım tarafında elde edilen yüksek  getiri gölgelenmiş oldu. Zarar sonrası Tekfen Holding temettü  ödenmemesi kararı aldı.

Şirket 2021 yılında inşaat tarafında 496  milyon FAVÖK, gübre tarafından ise 841 milyon TL FAVÖK elde etmeyi  hedefliyor. Bunun sonucu olarak konsolide FAVÖK ve net kar  beklentileri sırasıyla 1,250 milyon TL ve 631 milyon TL. Rakamlar  bizim beklentilerimize göre bir sürpriz yaratmadı.

Dolayısı ile zayıf 4Ç20 gerçekleşmesi ve temettü ödenmeme kararına ilk tepkinin hisse  üzerinde olumsuz olacağını öngörüyoruz. Uzun vadeli hisse performansı  ise yeni proje kazanımları ve çeşitli projelerde yazılan zararların  tazmin edilmesi etkili olacaktır. Şu an için Tekfen Holding için 20,50 TL/hisse hedef fiyatımızı ve ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ tavsiyemizi  koruyoruz."

Analizin tamamı için:

https://yatirim.akbank.com/_layouts/15/AkbankYatirimciPortali/Rapor/Download.aspx?ID=5798

TKFEN TEKFEN HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 45.98
Satış 46
Değişim 1.14%
Son Değer 46
En yüksek 46.54
En düşük 44.68
Haftalık Değişim 2.3587%
Aylık Değişim 12.8557%
Yıllık Değişim 24.5937%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar