Bir hisse, bir analiz: TUT tavsiyesi

A1 Capital, Nuh Çimento için tavsiyesini 54,08 TL hedef fiyat ile "tut" olarak başlattı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

A1 Capital, Nuh Çimento için tavsiyesini 54,08 TL hedef fiyat ile "tut" olarak başlattı.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Nuh Çimento Sanayi A.Ş. (Şirket) ve bağlı ortaklıkları (Grup) çeşitli tiplerde çimento, kireç, hazır beton, gaz beton, taşımacılık, gayrimenkul ve menkul kıymet yönetimi, ithalat, ihracat servisi sağlama, makine ve yedek parça imalatı, enerji ticareti, elektrik üretimi ve ticari sektörlerde faaliyet göstermek amacıyla kurulmuş anonim ve limited ortaklıklardır.

Şirket hisse senetleri Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) kaydedilmek suretiyle halka arz edilmiş olup, hisselerinin %16,54’ü halka açıktır. Şirket hisse senetleri 24 Şubat 2000 tarihinden beri Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmektedir.

Şirket Türkiye’de ve Avrupa’da tek lokasyonda en büyük klinker ve çimento üretimi yapan tesis
konumundadır. Türkiye’nin en yüksek tüketim yapılan İstanbul şehrini de içine alan Doğu Marmara bölgesinde faaliyet göstermektedir.

Bir miktar satış yaptığı Batı Karadeniz, İç Anadolu ve İç Ege bölgelerine ulaşımdaki lojistik avantajı da  vardır. Geniş ve güçlü müşteri ağı, Nuh Beton ‘un yaygın hazır beton tesisleriyle ve ihracat yapabilmek için fabrikaya bitişik konumdaki limanıyla, iç ve dış piyasalara malını tam kapasiteyle üretip, satabilmek için ideal bir noktadadır.

Üretim kapasitesi ise Klinker: 4.600.000 ton/yıl Çimento: 5.700.000 ton/yıl

Satış tahminleri yaparken 2021 yılı için %24 , 2022 ve 2023’de %35 ve 2023 sonrası için %30 büyümesi varsayılmıştır.

Şirketin satış büyümesinin Ebıtda değerininde bu doğrultuda büyümesine yardımcı
olacaktır. İnşaat sektörüne yönelimin yeniden artış kaydetmesi beklentimiz doğrultusunda uç değer büyüme oranımız %7 olarak kullanılırken, AOSM ise %21,3 olarak hesaplanmıştır.
Çarpan analizinde ; Şirketin dahil olduğu BIST Taş Toprak Endeksi ile BIST ANA Pazar hisselerinin verilerinden yararlanılmıştır.

BIST Taş Toprak Endeksine göre fiyat tesbitinde Nihai değere ulaşmak içinse ; Firma Değeri / Defter Değeri, Firma değeri /Net Satış, Fiyat / Kazanç, PD/DD , PD/Net Satış, çarpanlarından yararlanılmış ve NUHCM için ortalama değer 59,43 TL çıkmıştır.

Bıst Taş Toprak Sektörü ve Bist Ana Pazar hisselerinde ulaşılan değerlerin ağırlıklandırılması %30 yapılırken, INA modeli %40 verilerek ortalama fiyat beklentimiz 54,08 TL seviyesi olarak çıkmış bu da Mevcut 53,30 TL fiyata göre TUT yönünde tavsiyede bulunmamıza imkan sağlamıştır.

NUHCM NUH CIMENTO SANAYI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 287
Satış 287.5
Değişim 1.5%
Son Değer 287
En yüksek 288.5
En düşük 284.25
Haftalık Değişim -0.3472%
Aylık Değişim -5.4365%
Yıllık Değişim -5.4361%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar