Bir hissede 'AL' tavsiyesi

Ziraat Yatırım tarafından hazırlanan günün önemli şirket haberleri... Aselsan (ASELS, Öneri "AL", Sınırlı Pozitif): Aselsan ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Alçak İrtifa Radar Sistemi Projesi ile ilgili olarak toplam bedeli 450mn TL tutarında bir sözleşme imzalanmıştır.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Aselsan (ASELS, Öneri "AL", Sınırlı Pozitif): Aselsan ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Alçak İrtifa Radar Sistemi Projesi ile ilgili olarak toplam bedeli 450mn TL tutarında bir sözleşme imzalanmıştır.

Lokman Hekim (LKMNH, Sınırlı Negatif): Şirket'in ana ortaklık net dönem karı 1Ç2019'da 740.304 TL ile bir önceki yılın aynı dönemindeki 2,5mnmn TL'nin oldukça altında gerçekleşmiştir. 1Ç2019'da satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre %21,6 oranında artan şirketin, brüt karı ise sadece %4,8 oranında artarak 11,9mn TL olarak gerçekleşmiştir. Operasyonel giderler de aynı dönemde %30,5 oranında artarken, esas faaliyet karı %10,5 oranında azalarak 7,3mn TL olmuştur. Finansman tarafında net giderler 1Ç2018'deki 2,4mn TL'den 1Ç2019'da 4,5mn TL'ye yükselmiştir. Böylece net dönem karı 2,1mn TL olarak gerçekleşirken ana ortaklığa düşen pay 740bin TL olmuştur.

SEKTÖR HABERLERİ

Konut: TCMB tarafından mart dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı. Buna göre Konut Fiyat Endeksi (KFE), martta bir önceki aya göre %0,40, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %3,45 oranında artış kaydetti.

Savunma: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği 3. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Burada konuşan Bakan Varank, "2023 hedeflerimiz doğrultusunda, savunma sanayinde satış gelirlerimiz 2018 yılında bir önceki yıla göre, iç pazarda yüzde 30, dış pazarda ise yüzde 20 oranında güçlü bir artış göstermiştir" dedi. Kaynak: Matriks

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

İttifak Holding (ITTFH): 17.05.2019 tarihinde Grup şirketlerinden Seha İnş. Müh. Mad. Turz. San. Ve Tic. A.Ş.'nin elinde bulunan Adese Alışveriş Merkezleri Tic.A.Ş.   payları ile ilgili olarak 1,33-1,38 fiyat aralığından 7.209.910 adet pay satış işlemi şirket tarafından gerçekleştirilmiştir.   Bu işlemlerle birlikte grup şirketi Seha İnş. Müh. Mad. Turz. San. Ve Tic. A.Ş.'nin Adese Alışveriş Merkezleri Tic.A.Ş. sermayesindeki payı 17.05.2019 tarihi itibariyle %0,00 olarak kalmıştır.

Volatilite Bazlı Tedbirler: Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında UTPYA.E payları 20/05/2019 tarihinden (seans başından) itibaren 03/06/2019 tarihine (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Ayrıca, Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında POLTK.E paylarında 20/05/2019 tarihli işlemlerden (seans başından) 03/06/2019 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler; A, B, C, D grup değişimi, pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir. Piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda, tedbir nedeniyle tek fiyat işlem yöntemi uygulandığı süre boyunca piyasa yapıcılık faaliyeti yapılmaz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar