Bir hisseyi ekledi, bir hisseyi çıkardı

İntegral Yatırım model portföyünde değişikliğe gitti. Aracı kurum, 'Beklediğimiz performansı bir yıl gibi bir sürede gerçekleştiremediği için portföyden ARDYZ’i çıkarıyor, yerine ALKIM’i ekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Model Portföyümüzü 2021 yılında %31.1 oranında performansla tamamladık. 2021 yılının tamamında Borsa İstanbul%25,8’lik getiri performansıyla Model Portföyümüzün altında kaldı.

Performans değerlendirmesi yaptığımızda Model Portföyümüze AKBNK, VESBE, EREGL, TKFEN ve MGROS ile devam ediyoruz. Beklediğimiz performansı bir yıl gibi bir sürede gerçekleştiremediği için portföyden ARDYZ’i çıkarıyor, yerine ALKIM’i ekliyoruz.

ARDYZ’i beğenmeye devam ediyoruz. Ancak, Model Portföyde beklediğimiz sürede potansiyel getiriyi sağlayamadığından portföyden çıkarıyoruz. ARDYZ sektöründe karlı bir şirket olmaya ve fırsatlar sunmaya devam ediyor.

Uzun vadeli yatırım açısından beğendiğimiz şirket hissesini portföyden çıkarmamızın ana sebebi Portföy akışını değiştirmektir.

Bu açıdan bakıldığında Türkiye’nin en büyük sodyum sülfat üreticisi olan ALKIM Kimya’yı Model Portföyümüze ekliyoruz.

Gübre sektörüne önemli bir yatırım yapan Alkim Kimya, potasyum sülfat üretimiyle yüksek karlı gübrenin Türkiye’deki tek üreticisi konumuna geldi. 2022'de potasyum sülfat üretiminden 100 milyon TL FAVÖK katkısı bekleniyor. %40-45 civarında potansiyel FAVÖK marjı olan potasyum sülfat üretiminin 4Ç21 finansallarına olumlu yansımasını bekliyoruz. Alkim’in satış gelirlerinin %80’ini oluşturan sodyum sülfat yatırımında kapasiteyi yaklaşık 600kt/yıl’a kadar yükseltmesi bekleniyor. Ayrıca, Alkim tutarlı bir temettü dağıtıcısıdır. 2000 yılındaki halka arzından bu yana yatırımcılarına düzenli olarak temettü ödeyen ALKIM iskontolu işlem görmesiyle cazip görünüyor.

Bu beklentilerle ALKIM için 12 aylık hedef fiyatımızı mevcut borsa fiyatından %31 getiri ile 23,60 TL olarak belirliyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar