Bir rezerv uyarısı da Dünya Bankası’ndan

Dünya Bankası, "Türkiye Ekonomik İzleme" raporunda, sermaye çıkışları ve rezervlerdeki düşüşün dış finansman baskılarını artırdığını belirtti. Sene başında 105 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervlerinin nisanda 85 milyar dolara kadar düştüğünü ve yurt içi ve yurt dışındaki bankalarla yapılan takaslarla (swap) rezervlerin geçici olarak desteklendiğini belirten banka, "Rezervler kullanılmasaydı TL'deki değer kaybı daha çok olabilirdi" dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye'nin salgını görece hızlı bir şekilde kontrol altına aldığını ancak hassas durumun sürdürülebilmesi için ihtiyatlı tutumun devamının gerektiğini belirten banka, Türkiye ekonomisinin 2020'de yüzde 3,8 küçüleceği beklentisini paylaştı.

Bir rezerv uyarısı da Dünya Bankası’ndan

Dünya Bankası, güncel ekonomik gelişmelere dair değerlendirme ve beklentilerin yer aldığı Türkiye Ekonomik İzleme Raporu’nun son sayısını dün yayımladı. Raporda, başlangıçtaki ani yükselişe rağmen Türkiye corona virüsü salgınını görece hızlı bir şekilde kontrol altına aldığı ancak bu hassas eğilimi korumak için ihtiyatlı tutumun sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) ardından Dünya Bankası da, Merkez Bankası (TCMB) rezervlerindeki düşüşle ilgili Türkiye’yi uyardı.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar