BIST 100 Endeksi, 119 bin puanı aşarak geçen haftaki kayıplarını sildi

Dün günü düşüşle kapatan BİST 100 bugün %1,5 kazançla 119 bin 400 puana çıkarak haftalık bazda geçen haftaki kayıplarını sildi. Geçen hafta 120 bin puanı test eden endeks sonrasında gelen kar satışları ile 113 bin puan altına geriledi, ancak küresel risk iştahının yüksek olması ile endekste de yeniden yukarı yönlü hareket yaşandı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel tarafta ABD ve Çin’den gelen olumlu verilere karşın talep düşüklüğü endekslerde sınırlı düşüşe neden oldu. Bugün Asya tarafındaki satış Avrupa’dan yüksek, ABD’de ise perakende satış ve haftalık işsizlik maaşı başvurularının endekslerin gün içi seyrini belirlemesi bekleniyor.

Dün günü düşüşle kapatan BİST 100 bugün %1,5 kazançla 119 bin 400 puana çıkarak haftalık bazda geçen haftaki kayıplarını sildi. Geçen hafta 120 bin puanı test eden endeks sonrasında gelen kar satışları ile 113 bin puan altına geriledi, ancak küresel risk iştahının yüksek olması ile endekste de yeniden yukarı yönlü hareket yaşandı.

Yabancı yatırımcı çıkışının devam ettiği borsada son haftadaki değişim için günün devamında TCMB’den gelecek veriler takip edilecek. Yurt içinde faizlerin düşmesi ve reel kazancın ekside olması hisseye talebi artırdı. Yurt içi yatırımcının ağırlığının giderecek arttığı borsada yabancı çıkışı ise devam ediyor. 3 Temmuz işlem haftasında net 94,5 milyon dolarlık hisse senedi satan yabancı yatırımcının son haftadaki alım-satım dengesi yakından takip ediliyor.

Günün devamında ECB faiz toplantısı ve ABD verileri izlenecek.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar