BİST-100 son 1,5 ayın en yüksek seviyesini gördü

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, kısa haftaya yükselişlerle başladı ve 22 Mart'tan bu yana en yüksek seviye olan 1.460 puanı gördü. BİST 100 Endeksi, saat 16:25 itibarıyla cuma günkü kapanışa göre yüzde 1,15 yükselişle 1.457 puandan ilkem görüyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi, Ramazan Bayramı dolayısıyla işlemlerin 2,5 gün süreceği haftaya yükselişlerle başladı. Güne artıda başlayan endeks, kazanımlarını kademeli olarak artırdı ve günün ikinci yarısında 1.460 puan ile son 1,5 ayın zirvesini gördü. 

BİST 100 Endeksi, saat 16:25 itibarıyla cuma günkü kapanışa göre yüzde 1,15 yükselişle 1.457 puandan ilkem görüyor. Aynı dakikalarda işlem hacmi de 13,8 milyar lira düzeyinde... En çok yükselen hisse senetleri arasında DOCO yüzde 9,5 ile zirvede yer alırken KARTONSAN ve ERBOSAN da yüzde 7'nin üzerindeki getirileriyle dikkat çekiyor.

Analistler, emtia fiyatlarındaki artışın küresel pay piyasalarını baskılayabileceğini belirtirken, bakırın libresi, bugün yüzde 3,5 değer kazanarak 4,72 doları gördü.

Bugün, ABD Başkanı Joe Biden'ın ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmesinin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.470 puanın direnç, 1.420 seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar