BIST-100’de 8 şirket değişti

Borsa İstanbul'un 2022 üçüncü çeyreğe ilişkin yayınladığı endeks değişikliklerine göre, BİST-100'den sekiz, BİST-50'den de dört şirket çıkarılarak aynı sayıda şirket eklenecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul 2022 üçüncü çeyreğe ilişkin endeks değişikliklerini yayımladı.

Buna göre, BİST-100'den sekiz şirket çıkarılarak aynı sayıda şirket eklenecek.

BİST-100'den çıkarılacak şirketler; Doğu Aras Enerji, Biotrend, Brisa, Can2 Termik, Esenboğa, Kartonsan, Kütahya Porselen, Kızılbük GYO olarak sıralandı.

BİST-100'e alınacak şirketler ise; Akfen GYO, Albaraka Türk, Bagfaş, Bursa Çimento, Çemtaş, Investco Holding, Pasifik GYO oldu.

Aynı şekilde, BİST-50'den Başkent Doğalgaz, Bera Holding, Karsan, Türkiye Sigorta çıkarılırken, eklenecek şirketler de Anadolu Efes, Aksa Akrilik, İş GYO, Oyak Çimento olarak sıralandı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar