BİST-100'de pozitif hava sürüyor

Asya borsalarında yaşanan pozitif hava; Avrupa borsalarının açılmasıyla birlikte yerini satıcılı seyre bıraktı. Avrupa borsalarının tamamına yakınında sınırlı da olsa kayıplar yaşanırken Borsa İstanbul'da ise işlemler yüzde 0,50'nin üzerinde primle devam ediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD ve Avrupa borsalarındaki dünkü pozitif hava Asya borsalarıyla birlikte bu sabah saatlerine de taşındı. Asya borsaları Çin'de imalat sektörünün Haziran'da beklentilerin üzerinde büyüdüğünü gösteren verinin ardından yükselirken, veri koronavirüs krizinin yarattığı büyük tahribattan toparlanmaya çalışan küresel ekonomi için umut verici bir işaret oldu.

Ancak Avrupa borsaları, Asya'daki alıcılı seyre eşlik edemedi. Gün ortasına doğru gidilirken Avrupa borsalarının tamamına yakınında eksiler ön planda. Avrupa borsalarındaki satışlarda, Birleşik Krallık'tan beklentilerden daha kötü gelen veriler, koronavirüs salgınına yönelik endişeler ve ABD vadelilerinin Asya seansına göre kayıplarını derinleştirmesi de etkili rol oynuyor.

Saat 12:00 itibarıyla Avrupa'da Euro Stoxx gösterge endeksi yüzde 0,4; Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,2; İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,97; İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,75; Fransa'da CAC 40 endeksi 0,42 ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,96 kayıplarla işlem görüyor.

Borsa İstanbul pozitifi ayrışmaya devam ediyor

Yerli yatırımcının desteğiyle risk iştahında dünya genelinden bir adım önde giden Borsa İstanbul BİST-100 Endeksi, bugünde yüzde 0,60 civarı primle pozitif ayrışmayı sürdürüyor. Bugünkü yükselişte hisse bazlı hareketler ön plana çıkıyor. Saat 11:40 itibarıyla; Borsa İstanbul yüzde 0,62 artışla 116 bin 57 puan seviyesinde.

TL'nin dolar ve euro karşısındaki yatay hareketleri de devam ediyor. Dolar/TL, günlerdir sıkıştığı 6,85 seviyelerinden değerlenirken euro/TL'de işlemler 7,70'den gerçekleştiriliyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar