BİST bir aracı kurumu borsa üyeliğinden çıkardı
BİST’in KAP(Kamuoyu Aydınlatma Platformu)’undan yaptığı bildirimde, bir aracı kurumu borsa üyeliğinden çıkardığını açıkladı.
Abone olBorsa İstanbul A.Ş. tarafından 31 Aralık 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde bir şirketin Borsa üyeliği başvurusu ile bir şirketin Borsa üyeliğinden çıkarılması hakkında açıklama yapıldı.
BİST’in yaptığı açıklama şu şekilde:
Mevzuatta öngörülen yükümlülükleri 16/12/2024 tarihinde yerine getiren Destek Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (Üye kodu: DMD), Borsa üyeliğine kabul edilmiş olup Pay Piyasasında, Borçlanma Araçları Piyasasında ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında faaliyet gösterecektir. Destek Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin Borsa üyeliğine kabul edilmesi kapsamında, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetki belgesi iptal edilen Alan Menkul Değerler A.Ş. (Üye kodu: ALN) işlem yapma yetkisi iptal edilerek Borsa üyeliğinden çıkarılmıştır.
Kaynak:KAP
Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.