BIST günlük teknik analiz: Borsa İstanbul'da 1,500 bölgesi kritik

Yapı Kredi Yatırım, günlük olarak hazırladığı BIST günlük teknik analiz raporunda, 'Yeni yıla güçlü bir seyirde başlamayı başaran BIST100 Endeksinde 1,500 bölgesindeki kritik direncin test edildiğini görüyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

2021 yılının ilk işlem gününe güçlü bir başlangıç yapmayı başaran hisse senedi piyasasında BIST100 Endeksinin 1,500 bölgesindeki önemli direncine oldukça yaklaştığını görüyoruz.

Önümüzdeki sürece baktığımızda ise, senenin ilk gününde ABD piyasalarında etkili olan satıcılı seyre kıyasla, içeride görece daha güçlü bir seyrin oluşmasını beklemekle birlikte, son dönemde yaşanan hızlı yükselişi de dikkate alarak 1,500-1,550 direnç bölgesinden itibaren BIST'te de bir realizasyondüzeltme denemesinin şaşırtıcı olmayacağını düşünüyoruz.

Bu paralelde öncelikle 1,480 ve ardından da 1,450 seviyelerini önemli destekler olarak izlemeyi öneriyoruz.

Daha aşağıda ana bir destek bölgesi olarak ise, 1,425 seviyesini yükseliş yönündeki pozisyonlar için kısa vadeli bir stop-loss seviyesi olarak takip ediyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar