BIST'te ilk çeyrekte şirket karlılıklarında yüzde 143 artış

Uluslararası yatırım kuruluşu BGC Partners tarafından hazırlanan raporda ilk çeyrek bilanço bazında BİST şirket karlılıklarında yüzde 143 artış beklendiği belirtildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kuruluş tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'de banka  bilançolarının konsolide olmayan bazda 10 Mayıs, konsolide bazda ise 20 Mayıs 2021 tarihine kadar açıklanacağı kaydedildi. Banka bilançolarının 28 Nisan'da Akbank ile başlayacağı hatırlatıldı.

Değerlendirmede finans dışı şirketlerin konsolide olmayan  bilançolarını 30 Nisan, konsolide bilançolarını ise 10 Mayıs 2021 tarihine kadar açıklayacakları ifade edildi. Arçelik ve Türk Traktörün 26 Nisan'da bilanço sezonuna start verecekleri  bilgisi aktarıldı.

BGC, ilk çeyrekte banka bilançolarının yıllık bazda %3  azalacağını, çeyrek bazında ise %18 artacağını tahmin etti.

Finans dışı şirketlerin karlılıklarının ise ilk çeyrekte yıllık  yüzde 4788 artarak çeyrek bazında yüzde 2 azalacağı öngörüldü. Toplamda ise şirket karlılıklarının yıllık yüzde 143, çeyreklik ise %5  artacağı tahmin ediliyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar