Bitcoin 91 bin doları aştı

Bitcoin 91 bin doları aşarken büyük kripto paralarda haftalık yükseliş hızlandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bitcoin, pazar günü 91 bin dolar seviyesinin üzerine çıkarak 2026 yılının başındaki toparlanma sürecini sürdürdü.

Venezuela’da hız kazanan siyasi ve jeopolitik gelişmelerin küresel piyasalarda risk iştahını artırması, kripto paralardaki yükselişi destekledi. Bu ortamda yalnızca Bitcoin değil, Ether, Solana, XRP ve Cardano gibi büyük kripto varlıklarda da değer artışı görüldü.

Asya işlemlerinde Bitcoin yaklaşık 91.300 dolardan işlem görürken, günlük bazda yüzde 1,4, haftalık bazda ise yüzde 4’ün üzerinde yükseldi. Ether yüzde 1 artışla 3.150 dolar seviyesine yaklaşırken, haftalık kazancı yüzde 7 oldu.

Solana günlük yüzde 1,6 yükselerek son yedi günde yüzde 8’in üzerinde değer kazandı. XRP 2 doların hemen üzerinde seyrederken, günlük yüzde 0,6, haftalık bazda ise yaklaşık yüzde 10 artış kaydetti. Cardano da sınırlı günlük yükselişine rağmen haftalık bazda yüzde 8 değer kazandı.

Kategoriler Kripto Para
Yorumlar