Bitcoin'de düşüş sürüyor

Piyasa değeri en yüksek kripto parada düşüş sürüyor. Kayıplarını ikinci güne taşıyan Bitcoin 10 günlük hareketli ortalamasının altına geriledi. Piyasa değeri en yüksek ikinci dijital para Ethereum bir miktar artıda

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bitcoin'in son dönemdeki hızlı yükselişi bu hafta bir miktar ivme kaybetti. Kayıplarını ikinci güne taşıyan popüler kripto paranın iki günlük kaybı yüzde 8'in üzerinde.

Piyasa değeri en yüksek ikinci dijital para Ethereum bir miktar artıda. Bloomberg Galaxy Kripto Endeksi yüzde 0.5 düştü.

Enflasyona karşı hedge mi, spekülatif bir balon mu?

Bitcoin bu ay başında 42 bin doları görmesinin ardından hızlı bir şekilde yüzde 17'lik bir düşüş kaydetmişti. Bitcoin'in değerine ilişkin tartışma ise hala devam ediyor. Kripto paranın destekçileri sektörün olgunlaştığını ve kurumsal yatırımcıların enflasyona karşı hedge olarak görmeye başladığını savunurken, diğerleri 2017'deki çöküşün öncesini hatırlatan spekülatif bir balon olarak görüyorlar.

2020 sonundan gelen ivmeyi sürdürmekte zorlanan Bitcoin, bu ay üçüncü kez 10 günlük hareketli ortalamasının altına indi. Bu seviyenin üzerindeki seyir Aralık başından beri sürdürülüyordu.

Kaynak: BloombergHT

 

 

 

Kategoriler Kripto Para
Yorumlar