Bitcoin'de kayıplar %25'i aştı

Piyasa değeri en yüksek kripto para Bitcoin'de satışların hızlanmasıyla birlikte yüzde 25'in üzerinde düşüş kaydetti. Bitcoin, 7,500 dolar seviyesindeki desteği kırmasının ardından kayıplarını hızlandırarak 6 bin doların altını gördü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Piyasa değeri en yüksek kripto para Bitcoin, riskli varlıklarda görülen küresel satış dalgasıyla birlikte sert düştü. Bitcoin, 7,500 dolar seviyesindeki desteği kırmasının ardından kayıplarını hızlandırarak 6 bin doların altını gördü.

Bitcoin, gün içi işlemlerde yüzde 25'ten fazla düşüşle 5,705 dolara kadar düşmesinin ardından TSİ 14:05'te yüzde 22.27 ekside 6,115 dolardan alıcı buldu.

Bloomberg Galaxy Kripto Endeksi, diğer kripto paraların da değer kaybetmesiyle yüzde 22.44 düştü. Önde gelen diğer dijital paralar arasında Ether yüzde 26, XRP yüzde 22, Litecoin yüzde 22 civarında değer kaybetti.

Singapur'da kripto para platformu Luno'nun iş geliştirme birimi yöneticisi Vijay Ayyar, “Yatırımcılar tüm riskli varlıklardan çıkıyor. Bitcoin güvenli varlık anlamında altında kıyaslanmasına karşın, yeterince bunu karşılamıyor ve daha çok şu anda tutmak için riskli bir varlık olarak görülüyor.” dedi. 

Yatırımcılar için güvenli liman olmadığını gösteren Bitcoin, küresel piyasalar koronavirüsten ham petrol fiyatlarındaki şokun etkisiyle çalkalanırken, Şubat zirvesinden bu yana neredeyse yüzde 30 değer kaybetti.

Aşağıdaki grafikte Bitcoin ve altının Şubat başından itibaren performansları görülüyor. Sarı çizgi Bitcoin'u beyaz çizgi ise altını temsil ediyor.

Kategoriler Ekonomi Kripto Para
Yorumlar